Община Созопол ще получи пристанището в Черноморец

Снимка: astra-bg.eu

Правителството ще прехвърли на община Созопол собствеността върху пристанището в село Черноморец на заседанието на кабинета утре, съобщи правителствената информационна служба. Имотът е с площ от 7 дка. Собствеността върху него се прехвърля на общината заради включване на съоръжението в регистъра на пристанищата и с цел правилното функциониране и поддържане на инфраструктурата, е посочено в съобщението.

Община Варна пък ще получи правото да управлява осем имота на ул. “Девня” в града. Общата им площ е 3386 кв.м. В момента имотите са собственост на национална компания “Железопътна инфраструктура”. Прехвърлянето им на община Варна е заради проект за реконструкция на пътната инфраструктура в града.

С друго решение на правителството община Червен бряг ще получи имот публична държавна собственост на ул. “Княз Борис І” в града. Имотът представлява сграда от 179 кв.м с двор от 704 кв.м и е бил предоставен през 2009 г. за районно управление на МВР. Той обаче се е оказал малък. Затова сега общината в Червен бряг ще дали друг имот, който е десет пъти по-голям от този, който получава. Новото РПУ ще се разположи върху имот с площ от 1762 кв.м, върху който има построена двуетажна сграда от 460 кв.м и осем гаража.

От публична в частна държавна собственост ще бъде променен и статутът на имот, намиращ се на гара Образцов чифлик в Русе. Имотът представлява бивше жп разтоварище с площ от 41.6 дка. Той е използван за извършване на дейности по доставка и снабдяване на летище Русе с гориво за самолетите. Понеже имотът вече не се използва при превоза на пътници, е загубил качеството си на публична собственост, е посочено в съобщението на правителството.

Източник: Дневник

Leave a Comment