Внасят в парламента питане от гражданите на Созопол

Бъдещият хотел разгневи Созопол снимка: sozo.bg

На 3ти Април т.г.екипа на Созопол Новините извести своите читатели че, парцелът където се строи хотелският комплекс, е собственост на Съюза на кинодейците, инвеститор е българо-руска фирма, а по проекта за сградата е работил братът на бившия премиер – арх. Георгий Станишев.

Въпреки че проектът за строителство е одобрен, опасенията на местните жители са свързани с възможността строителните работи да излизат извън частния имот за който важи разрешителното. Созополчани са разтревожени от това, че вибрациите от разбиването на скалите вредят на къщите в съседство и по тях вече са се появили пукнатини. Те се виждат по мазилките, таваните и зидовете.

Събрали сме над 200 подписа срещу разрушаването на скалите, а това никак не е малко за град като Созопол

казва г-н Карчев (ред.бел. обърканата фамилия е на г-н Красимир Крайчев), който е член на Инициативния комитет срещу строежа. Създадена е и група във Facebook със същото искане – “Да спасим Созопол от безумните строежи и разрушаването на морския бряг“.

Народният представител от СДС Ваньо Шарков се ангажира да представи пред Народното събрание питане към министъра на регионалното развитие и на околната среда и водите – Росен Плевнелиев и Нона Караджова.

Питането е във връзка със строежа на хотел върху скалите над плажа в новия град на Созопол. Жители на града се обърнаха с молба за съдействие към Ваньо Шарков по време на приемния му ден, който се състоя тази събота в града.

Ред.бел. Още по темата от Созопол новините:

Източник: Дарик

http://www.sozopol.org/%D0%BA%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BE%D0%B7%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D0%BC-3289.html

1 thought on “Внасят в парламента питане от гражданите на Созопол”

  1. Yonka Kuzmanova

    Много се радвам, че на едно от най-красивите места в Созопол с такъв прекрасен изглед се строи прелестен хотелски комплекс. Поздравявам ВИ.
    На това кътче имам прекарени десет години- най-хубавите. Много труд, но с удоволствие. Плажа само го гледах, но усета да виждаш всяка годино едни и същи клиенти да ги виждаш доволни ме радваше.
    Няма да забравя как аз и моя баща разбивахме скалити, за да направим едно малко кафенце което от 4 маси всяка година растеше до ресторант на 2 етажа и когато всичко свърши го отнеха с измама.
    Преди обаче да бъде готово точно когато се направиха основите същите 200 човека, които сега са се разписали против този прекрасен хотелски комплекс направиха подписка против нас. Много заплахи, зли приказки, злоба и завист е събрана в тези хора. Каквото и да се построи на това място те все ще са недоволни, но всичко се връща.

Leave a Comment