Акция “Хеликоптер” не установи фрапиращи палати около Бургас

„Най-лукзони имоти наистина видяхме в местността Буджака, край Созопол, където има къща с кръстове и статуи,  и на Райския залив. Заснехме и няколко луксозни селища от затворен тип с по 20 къщи и 20 басейна”, каза Шарпов.

Над 60 луксозни имоти са заснети и картографирани при акция „Хеликоптер” днес на Юг и Север от Бургас. Това съобщи директорът на НАП Бургас Румен Шарпов. Според данъчните по Южното Черноморие няма фрапиращи имоти или нещо уникално, за разлика от заснетите палати край София и язовир Ивайловград.

Данъчните днес са летели над Равда, Несебър, Слънчев бряг , Кошарица и Тънково, на Север от Бургас, и до Аркутино на Юг. Над Приморско и Царево е имало мъгла и затова до там хеликоптера не е стигнали. Според Румен Шарпов по- голямата част от луксозните имоти, които са заснети се ползват като хотели. 80% от тях са на фирми, регистрирани извън Бургас.  Данъчните водят регистър на наблюдаваните фирми, които строят или закупуват имот и ползват данъчен кредит. Ще се проверява дали имотите се ползват по предназначение. До сега НАП  Бургас за извършили 154 проверки, взети са решения за 21 ревизии, за 6 от обектите е констатирано, че няма нарушение. При акция „Хеликоптер” не  е констатирано и застрояване около язовири и езера край Бургас.

Източник: bszone.info

1 thought on “Акция “Хеликоптер” не установи фрапиращи палати около Бургас”

  1. Щелян

    Ами ето заповядайте ще ви отворя очите г-н Наньо Манафов на брега на морето незаконна къща и ресторант.Заграбил публична държавна собственост и общинска земя. Няма визи няма никакви документи не плаща данъци за това. А НАП не успя да го види как стана този номер ?

Leave a Comment