Първата ветроходна регата за празника на Созопол – “Света Марина – Созопол 2011”

Първата ветроходна регата за празника на Созопол - "Света Марина - Созопол 2011" 2
Първата ветроходна регата за празника на Созопол - "Света Марина - Созопол 2011" 3
Общински Яхт Клуб Созопол

Организаторът на първата ветроходна регата “Света Марина – Созопол 2011” – СНЦ “Общински яхт клуб Созопол” представи покана за състезание:

Регата в класовете “Оптимист” и “Кадет”, която ще се състои от 15 до 17 юли в Созопол.

Състезателите плюс един треньор от всеки отбор ще бъдат настанени в хотел „Созопол” (до автогарата в Стария град). За тях е предвидена безплатна нощувка и вечеря (на 15 и 16 юли), както и закуска за гонките през трите състезателни дни.

До 30 юни 2011 г. всеки клуб е трябвало да заяви броя на момичетата и момчетата, както и на треньорите, които ще нощуват. За отборите, които възнамеряват да пристигнат на 14 юли може да бъде резервиран хотел, ако заявката е била подадена до 30 юни, като разходите се поемат от съответния клуб.

Новината бе съобщена от председателя на клуба инж. Димитър Бишков и треньора Георги Иванов. Идеята е регатата да стане традиционна и да бъде включена в календара на БФВ от следващата година.

За участие в първото издание организаторите са поканили всички клубове. Освен с това, че запълва празнината в календара през юли (нито една регата за детски и олимпийски класове), състезанието е привлекателно и с това, че домакините осигуряват безплатни нощувки и храна за състезатели и треньори.

Празникът на Созопол се възобновява през юли 1992 г. На 17 юли жителите на Созопол честват Света Великомъченица Марина – закрилница на района.

Света Марина е единствената от светците, която има два храма в Созопол.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОКАНА ЗА СЪСТЕЗАНИЕ – “Света Марина – Созопол 2011”