„Гранична полиция“ извършва пълна проверка на кораба и корабната документация по случая в Созопол

"Гранична полиция" извършва пълна проверка на кораба и корабната документация по случая в Созопол 1„Гранична полиция“ извършва пълна проверка на кораба и корабната документация по случая в Созопол, съобщиха от Областната диркеция на МВР в Бургас.

Вчера в 15.30 часа в РУ “Полиция” – Созопол е получено съобщение по телефона за възникнал инцидент на рибното пристанище в града. Изпратеният незабавно полицейски екип е установил, че е нанесен побой на 46-годишна жена, която се легитимирала като главен експерт “Бизнес развитие” към Министерство на земеделието и офицер по сигурността към държавните пристанища на РБългария.

Пострадалата е заявила, че в качествата си на длъжностно лице е предприела проверка на кораб в района на пристанище Созопол, при която служители на екипажа й нанесли побой и осуетили проверката. Образувано е досъдебно производство и незабавно са предприети оперативно-издирвателни и процесуални мероприятия с участието на служители от РУ “Полиция” – Созопол и Поморие и РГС – Бургас.

За изясняване на случая днес в РУ “Полиция” – Созопол са се явили доброволно, след като са били призовани, корабособственикът, негов приятел – пасажер, едно лице от екипажа. В 16.00 часа се очаква в управлениета да се явят още три лица от екипаж, призовени по надлежния ред. В момента „Гранична полиция“ извършва пълна проверка на кораба и корабната документация. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Созопол.

Източник: ИА „Фокус“