Световният шампион по дълбочинно спускане се гмурка в Созопол

Утре 12.08.2010г. от 12.00 часа в сградата на общинския съвет в Созопол ще се проведе пресконференция на световния шампион по дълбочинно спускане под вода Паскал Бернабе

Световният шампион по дълбочинно спускане  под вода Паскал Бернабе вече е в България. Французинът започна обучението на първите си ученици по техническо гмуркане в Созопол.

Паскал Бернабе, единственият човек на планетата, покорил уникалната дълбочина от 330 метра под вода, пристигна преди дни за пръв път в България. На 12 август в Созопол той ще се срещне с българските медии. Бернабе се занимава с обучeнието на висококвалифицирани водолази в т.нар. система technical diving  /техническо гмуркане/ в различни точки на света. Учениците на Паскал Бернабе у нас са подбрани според важни критерии – трябва да имат най-високите степени в любителското гмуркане – поне 200 гмуркания под вода, от които поне 30 на дълбочина над 30 метра. Първите стъпки в обучението при световния шампион по дълбочинно гмуркане ще съдържат ползването на специфичната техника и екипировка.

В Созопол има интересни подводни обекти – корабът „Родина”, който се е натъкнал на мина и е потънал преди много години. Той се намира на дълбочина 40 – 45 м и е идеален за обучение, обясни Мирослав Славчев- представител на Бернабе за България. Другият кораб е „Пионер”, бившият флагман на българския риболов, потопен като изкуствен риф на по-малка дълбочина.

Пресцентър Община Созопол

Leave a Comment